Muuten Elämästä

Pikavippi jouluksi?

pikavippi jouluksi

Pikavipin olen ottanu kerran elämässäni, ja siitä on jo monta monta vuotta. Mutta nyt on päällä taas vähän sellainen tilanne, että ajatus tälläisen vipin ottamisesta on noussut esille, ja olen jopa pohtinut sitä ihan vakavissani.

Tiedän kyllä näiden lainojen vaaroista, ja tiedostan hyvin että näitä ei kannata ottaa kovin heikolla pohdinnalla. Olen kuitenkin nyt lukenut tarkemmin näistä lainoista mitä saa netistä heti, ja mikä niiden tilanne on näin vuonna 2017, ja ne on kyllä paremmalla tolalla kuin ne oli silloin, oisko ollut joku 2010 kun edellisen kerran tollaista vippiä otin. Tai no, nää 18-vuotiaiden lainat nyt kyllä vielä muistuttaa aika paljon sellaisia, mitä noi lainat oli silloin viimeksi. Mutta noi hieman paremmat pikavipit on kyllä jo ihan ok-tasolla, varsinkin kun miettii että noita joutuu antaa aika monille jotka ei muualta lainaa tulisi saamaan.

Huijaanko vain itseäni?

Luin mielenkiintoisen kirjan tässä syksyn aikana, joka kertoi juuri siitä kuinka me kaikki tavallaan tahtomattamme huijaamme itseämme. Emme sitä edes siis tiedosta, mutta monin eri keinoin aivomme luovat meidän ympäristöstä sellaisen kuvan, joka ei todellakaan monesti ole mitenkään oikea tai realistinen. Syitä tälle on monia, kuten tarve pitää yllä hyvää kuvaa itsestään, tai laskea esimerkiksi kahden rinnakaisen ajatuksen pitämistä yhtäaikaa.

Tämä on saanut minua ajattelemaan myös omia näkemyksiäni eri tavalla, vaikka onkin lähes mahdotonta havaita näitä ongelmia itsessään kuin vasta jälkikäteen, koska aivot osaavat ne niin hyvin peittää.

Mahdollista on kuitenkin, että itseäkkin vain huijaan tavallaan itseäni näiden pikavippien suhteen, ja kuvittelen että niiden avulla saisin jotenkin parannettua ongelmiani. Olen ehkä kuin joku 18 vuotias nuori kundi, joka saa itsensä ajattelemaan että tämäntapaiset lainat olisi jotenkin järkeviä tai sopivia. Noi nettilainatkin kun on kuitenkin niin erilaisia toisistaan.

Mahdollista tämä on, ja ehkä myös osa syy miksi näitä pohdintoja tänne julkisesti nyt laitan. Ulkopuoliset voivat nimittäin monesti nähdä näitä ongelmia toisissa, sellaisia mitä itse ei omalla kohdallaan voi havaita.

Joten jos nää mun ajatukset nyt tuntuu ihan tyhmiltä, niin sanokaa vaan! Te näätte nää ihan eri kulmasta kuin itse nään, ja se on vain hyvä asia tässä jutussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *