Terveys & Treenit ja sellaiset

Päiväni kokonaiskulutus

kokonaiskulutus

Sykemittarini joutui koville ollessaan päällä sen 12 tuntia eilen. Se alkoikin jo takuta ja hidastella lopussa. Mua on aina kiinnostanut tehdä kokonaskulutustesti sykemittarin avulla. Eihän se täysin luotettavia tuloksia anna, mutta suuntaa antavia kyllä. Mittari oli aamu kasista ilta kasiin päällä, eli juuri tämän aktiivisimman ajan. Ehdin päivän aikana vetää oman salitreenin ja illasta poljin tunnin kuntospinun. Sykemittari näytti väliajoin nollaa ja näköjään pariasataakin, mutta ihmeen nopeasti löysi taas signaalinsa.

Mähän oon oikeen tällainen antihyötyliikkuja ja valitsen auton kun pohdin millä poljen reilun kuuden kilsan päähän sateella. No okei, muutenkin käytän liian paljon autoa, mutta mä nyt vaan liikun niin paljon edestakaisin 12 kilsan matkaa et en ole vain nähnyt omalla kohdallani toimivaksi sitä pyöräily. Olenpa mä vähän lintsari.:D Kuitenkin kehoitan teitä hyltyliikkumaan!;) Liikuntaa toki kertyy sitten töistä ja omista treeneistä ja menosta. Pyrin aina liikkumaan reippaasti, oon sitten kaupassa ja rallittelen ostoskärryillä tai kävelen autolta ovelle tai missä kävelenkään.;D Ja toki pyrin välttämään liian pitkään istumista. Sekin jo piristää kroppaa ja sykettä mukavasti.

No siitä sitten 12 tunnin kokonaiskulutukseen. Mulla se oli 2 400 kcl/13 h. Tähän lisätään sit ne loput 11 h joista suurimman osan vietin joko unessa tai muuten vain löhöillen. Jos nyt heitän jotain, vois se olla joku +450 kcl. Unessa perusaineenvaihdunta on pienempi. Mittaus oli myös opettavainen itselle, kun huomasin miten vähän kulutan istuessa ja miten kulutus lisääntyy kun teen jotain. Syke on aika vekkuli ja muuttuu kaiken aikaa. Niin, ja mittari voi joskus jämähtää joihinkin lukemiin. Itsekin huomasin maksimin olleen 209, mikä ei voi todellakaan pitää paikkaansa. Eli mittauksessa on siis virhemarginaali.:D Että mikäköhän se päivän kokonaiskulutus sitten olisi arveltuna? Liikuin noin noin 800 kalorin edestä, joten jos nyt karkeasti laskisi niin se kyllä olisi se joku 2800-2900. Seuraavaksi alan tosissani seurata, kuinka vaikeaa tällainen määrä olisi saada täyteen ravinnosta. Vaikeaa, mutta niin sen kuuluisi mennä. Oli todella opettavainen kokemus.

Itsellä on nyt ollut aika rankka putki perjantain spinnikoulutuksesta huomiseen. Spinnikoulutuksessa perjantaina poljettiin 2,5 tuntia ja conventionissa taas jumppailtiin pari tuntia. Sunnuntaina sykespin ja eilen kuntospin 55 ja tänään kuntospin 45. Huomenna Steppi ja kuntospin 45. Omat salitreenit päälle. Nyt sanon jo että kauhee määrä, älä sä kokeile. No, söin juuri varmaan lähelle 500 kalorin välipalan äsken, joten energiaa olen tankannut. Se on pakko jos aikoo liikkua noissa määrissä. Alkaa jo hieman tuntua jaloissa ja taipeissa tää meno, mutta tarve on nyt tuurauksille joten mä meen kyllä avuksi mielelläni. Joulun ajalle tuleekin enemmän taukoa aerobisista ja silloin nautiskelen kuntosalitreenistä ja jouluruoasta. Nii-in, Joulu lähestyy!!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *